You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
+40748753070; comenzi@maiaratiu.ro

Cluj-Napoca, Romania

Romana
RON
  • Coșul este gol!

Maia Rațiu Designer Român

Despre Noi

Designul reprezintă puterea de a însufleți un obiect printr-o simplă privire!

Puterea de a-i oferi aripi ale creației și de a-l readuce la viață prin proprii ochi

Însuflețit de această idee a luat naștere brandul Maia Rațiu. După un scurt internship la Jolidon și Prelude, am hotărât că e momentul ca Maia să-și găsească propriul drum în industria fahsion. Astfel, în 2012 a pășit în lumea modei un brand nou, revigorant, cu motive moderne și texturi îndrăznețe.

În 2015, în cadrul Feeric Fashion Week, o colecție impresionantă pășea deja peste granițele României. Rochii inspirate din ținutele grecești, din mătase, cu tăieturi fine și cu personalitate unică, au bucurat privirile celor mai mari critici. Astfel, colecțiile Maia Rațiu aveau să viziteze în același ani Parisul, la invitația casei de producție Oxfort Fashion Studio. Brandul Maia Ratiu participa de asemenea in fiecare sezon la targurile internationale de la Paris si Barcelona.

Extinderea brandului Maia Rațiu începea deja să capete amploare în afara României. Tocmai de aceea, revistele de specialitate și buyerii internaționali nu au trecut cu vederea aceste apariții. În 2015 Maia Rațiu apare într-un editorial în revista pariziană de specialitate, Trends Prive.

Fiecare piesă Maia Rațiu s-a evidențiat mereu prin tehnicile de croi și standardele de calitate superioară. Toate colecțiile sunt realizate în România, în atelierele de specialitate din Cluj și din Maramureș. Pentru realizarea unei rochii este nevoie de aproximativ 48 de ore în care 3 persoane își reunesc talentul, pasiunea pentru frumos și creativitatea pentru a croi adevărate piese de artă, articole de îmbrăcăminte unice din materiale 100% calitative: mătase naturală, bumbac și vascoză.

Toate rochiile sunt realizate manual, încă de la etapa de tăiere a bazei, coasere la mașină și asamblare a pieselor de tipar și până la montarea fermoarului, plisarea manuală a mătasei și controlul tehnic de calitate.
Maia Ratiu

“Cred cu tărie că femeile caută în prezent rochii care se potrivesc personalității lor, ca de asemenea, rochii menite a fi piese de artă, cu tăieturi unice și texturi îndrăznețe, așa că asta este ceea ce fac eu.”